Join Our Social Family:

random posts

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 4 Answers

NCER Assignment 4 solution - NCER NPTEL

NCER Assignment 4 solution - NCER NPTEL
Image Credit: nptel.ac.in

  Today, We will discuss Assignment-4 of AKTU which is related to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly , If any answer appears to wrong then suggest me, I will improve that answer as soon as possible. So without doing any delay, Let's Start...
πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-4 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-02-27, 23:59 IST.

(1) The solar spectrum ranges from Violet to Red.
 
πŸ‘ˆ
Ans: False

(2) A blackbody absorbs radiation incident on it.
πŸ‘ˆ
Ans: True

(3) As the temperature of a body increases, the intensity of the radiation coming from the body increases
πŸ‘ˆ
 Ans: True


(4) As the temperature of a body increases, the wavelength at which the maximum intensity occurs, increases
πŸ‘ˆ
Ans: False

(5) Humans and animals give out Infrared radiation
πŸ‘ˆ
False
Ans: True

 (6) A flat plate collector typically does not need to track the sun across seasons since it is flat
πŸ‘ˆ
Ans: False 

(7) A glass plate is used on top of the flat plate the collector in order to prevent IR radiation from coming in.
πŸ‘ˆ
Ans: False


 (8) In order to heat the air, it is important to increase the area of contact between the air and the surface gathering the heat.
πŸ‘ˆ
Ans: True

 (9) Solar concentrators can help raise the temperature of water above 100 oC
πŸ‘ˆ 
False
Ans: True  

(10) A parabolic dish concentrator typically does not need tracking because it is curved in all directions.
 
πŸ‘ˆ
Ans: False

πŸ’ͺAttention Guys!!! :
Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert!

πŸ™Note: Thank you, friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in the comment box and I will try to give your response as soon as possible.
For All Assignment Solution, Please Stay with us. 



πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 3 Answers:πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 5 Answers:πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks for giving me your precious time.
We will meet again via the next post.
*Give your Reaction:

*Share this Post:

Post a Comment

3 Comments

  1. Please do correction in Q(1) that will be False.

    ReplyDelete
  2. Find the Best Versatile Generators to purchase in 2018 and get an incredible deal this year! ... It can keep running on gas or propane straight from the container and furthermore comes .... Peruse ourreviews and this manual for realize what the fundamental honda eu2000i generator

    ReplyDelete
  3. Anonymous6/6/19 16:26

    i think question 7 is true check it out and reply me fast

    ReplyDelete

Please do not enter any spam Link in the comment box. If you have any queries, Let me know!