Join Our Social Family:

random posts

Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 6 Answers

NCER Assignment 6 solution - NCER NPTEL

NCER Assignment 6 solution - NCER NPTEL
Image Credit: nptel.ac.in

Today, We will discuss Assignment-6 of AKTU which is related to NCER ( Non-Conventional Energy Resources) NPTEL. Now you can find here all solution correctly, If any answer appears to wrong then suggest me, I will improve that answer as soon as possible. So without doing any delay, Let's Start...

πŸ™Ham Pura Prayas Karenge Ki Aapke 100% Marks Aaye,Fir Bhi Agar Aapko Lagta Hai Ki Koi Bhi Answer Galat Hai,To Due Date Ke Pahle Tak Aap Hame Comment Karke Bata Sakte Hai,Jisase Aur Logo Ka Bhi Sahi Ho Jaye,Aap Apne Answer Ko Bhi Edit Kar Sakte Hai.πŸ™

πŸ‘€NCER 2019 Assignment-6 Ka SolutionπŸ‘€

Due date for this assignment: 2019-03-13, 23:59 IST. 


(1) A p-n junction helps stabilize an electron-hole pair
  πŸ‘ˆ
Ans: True

(2) Charge density as a function of the position is constant across a p-n junction
πŸ‘ˆ
Ans: False

(3) During forward bias, the space charge region decreases in width
πŸ‘ˆ
 Ans: True


(4) During reverse bias, the n side of the p-n junction alone is affected by the applied potential
πŸ‘ˆ
Ans: False

(5) Without external load, when exposed to sunlight, the p-n junction is forward biased
πŸ‘ˆ
False
Ans: True

 (6) Recombination does not occur in a solar cell
πŸ‘ˆ
Ans: False 

(7) The maximum power point of a solar cell occurs at open-circuit voltage
πŸ‘ˆ
Ans: False


 (8) The fill factor for a newly manufactured solar cell is 1
πŸ‘ˆ
Ans: False

 (9) The maximum power point of a solar cell may vary from manufacturer to manufacturer
πŸ‘ˆ 
False
Ans: True 

(10) The Shockley-Quiesser limit suggests that a single junction solar cell has an efficiency that can reach 100% when the sun is overhead
 
πŸ‘ˆ
Ans: False

πŸ’ͺAttention Guys!!! :
Please Aap log assignment submission date ke 1 ya 2 din pahle ek bar answer ko fir se check len,Jisase koi correction ho to aap log aasani se kar sakte hain, Comment me bhi correction mil jayega aur Is site par bhi update ho jayega.So, Be alert!
 πŸ™Note: Thank you, friends!!! for giving your precious time. If You have any suggestion or query then tell me in the comment box and I will try to give your response as soon as possible.
For All Assignment Solution, Please Stay with us. 

πŸ‘Also Read: Non-Conventional Energy Resources: AKTU Final Exam Pattern 2019 


πŸ’₯⇛Few More:
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 5 Answers:πŸ‘‰ Click Here
  • Non-Conventional Energy Resources - NPTEL Assignment 7 Answers:πŸ‘‰ Click Here
Regards,
Hints 4 You.
Thanks for giving me your precious time.
We will meet again via the next post.

*Give your Reaction:

*Share this Post:

Post a Comment

5 Comments

  1. Give us answers of 7th assignment.

    ReplyDelete
    Replies
    1. you can check it, I have already published assignment 7 answers.

      Delete
  2. Specialists generally select propane run generators over the gas run ones. Gas will corrupt over the long haul. honda generator eu2200i

    ReplyDelete

Please do not enter any spam Link in the comment box. If you have any queries, Let me know!